Bétera, un poble per a tots

Ver la página en Español Veure la Pàgina en Valencià
Español Valencià
Portada Presentació Introducció Agraïments Himne de Bétera L'Escut de Bétera Fotos Index      
I II III IV V VI VII VIII IX X XI
Apèndix I Apèndix II Apèndix III Apèndix IV Apèndix V Apèndix VI Bibiliografia        

PRESENTACIÓ

Entre les funcions més grates de la gestió municipal, a més de servir al meu poble, es troba la de coneixer i difondre la història i la vida de Bétera, des d´ allò més llunyà fins a hui, de lo més xicotet a lo més gran, d´allò més important al que es insignificant; doncs per a mi tot té un gran valor.

L´edició de "Bétera, un poble per a tots" preten donar coneiximents per a identificar-nos i potenciar-nos com a poble, dins de la història de Valencia per a conformar Espanya en la unitat Europea.

Les tradicions, la cultura, l´economia, l´agricultura, les festes, l´art, el passat i el present ... del nostre poble recopilat en aquest llibre, per a que tots els veïns i totes les veïnes gaudisquen al coneixer el seu contingut descriptiu i gràfic.

Tinc la satisfacció de poder oferir al poble aquest treball, que ha tingut a bé desenvolupar la regidora de cultura, doncs feia falta que Bétera disposara d´una publicació d´aquestes característiques, i com molt bé ens diu en la introducció, m´agradaria que es realitzaren treballs que estudien la història del nostre poble amb profunditat i en totes les seues facetes per a trobar i recuperar les autèntiques senyes d´identitat.

Vull agrair l´esforç altruista, en benefici de la cultura, que Amparo ha realitzat recopilant tots els records que ens identifiquen.

Coneixer millor Bétera, la seua terra i la seua gent és voler-la un poc més.

VICENTE CREMADES ALCACER

Alcalde-President del

M. I. Ajuntament de Bétera

PRESENTACIÓ

Estimats socis de la Cooperativa Agricola de Bétera:

Sense adonar-nos, han passat vint anys des d´aquell 1978 en que la nostra Societat es va constituir, amb la intenció de que els interessos dels llauradors ( econòmics, laborals, agraris, socials ...), els defengam, precisament, els llauradors.

És un bon moment per a mostrar la meua gratitud i, al mateix temps, transmetre la del Consell Rector, per la confiança dipositada en la nostra Entitat, que, amb gran il.lusió, ha lluitat i seguirà lluitant en la millora de tots aquells aspectes que siguen sempre en benefici del soci.

És per aixó que al coneixer el projecte d´Amparo Doménech, ens va entusiasmar la idea i demanarem participar en tal iniciativa, perquè podia ser un bon motiu per a celebrar el XX Aniversari de la Cooperativa Agricola de Bétera. Ja que tots els que estimem el nostre poble i els fruits que dóna la nostra terra, posem tot l´esforç per a millorar allò que ja tenim. I el present llibre és un exponent del que acabem de dir.

"Bétera, un poble per a tots" que quedarà com un testimoni permanent de l´efemèrides que enguany celebrem, ens dóna l´oportunitat de coneixer i recordar el nostre passat, cosa sempre important per a seguir projectant-nos cap al futur.

Amb una cordial i sincera felicitació per a tots, per eixos vint anys que hem compartit.

José Alfonso Blay

President de la Cooperativa Agricola

de Bétera, COOP. V.


Original en Valencià per Amparo Doménech Palau

Traducció al Espanyol per Antonio Adrián Aguilella