Bétera, un poble per a tots

Ver la página en Español Veure la Pàgina en Valencià
Español Valencià
Portada Presentació Introducció Agraïments Himne de Bétera L'Escut de Bétera Fotos Index      
I II III IV V VI VII VIII IX X XI
Apèndix I Apèndix II Apèndix III Apèndix IV Apèndix V Apèndix VI Bibiliografia        

AGRAÏMENTS

Vull expressar públicament la meua gratitud a Francesc Peris i Valls, fill adoptiu de Bétera, doncs junts vam començar aquest projecte, malgrat que la salut no el va deixar continuar en la tasca que s'haviem proposat, no ha escatimat el temps i la estima que ell ha posat sempre en les coses de Bétera, sobre tot, les culturals i totes aquelles que ens duen a descubrir els nostres arrels i que servesquen per a millorar el futur. Li tinc que agrair els seus consells, que mai m´han faltat quan els he requerit, així com les nombroses converses que hem mantingut per a buscar i recordar les coses de Bétera. Sobre tot la paciència, la bona disposició i l´altruisme que ha posat al revisar-ho tot després d´acabat. Els punts de la Música i la Cooperativa els ha desenvolupat ell. Qui millor que Paco perquè ens parle d'allò que ha sigut part de la seua vida i el seu treball?.

El meu sincer agraïment a Begoña Royo, llicenciada en Història, pel seu treball de col·laboració i d'assessorament en el capítol d'història "Desenvolupament històric general" (tot i entendre que el llibre no és d'història), doncs amb gran il·lusió i entusiasme s'ha implicat, desinteressadament, en aquest treball per les ganes de posar el seus coneixements professionals al servei de Bétera.

A Juan Vicente Piá i Sari Dasi, agrair-los la seua tasca il·lusionada i desinteressada en mecanografiar tot el contingut d'aquest treball.

També donar les gràcies a les persones que han deixat en les meues mans els treballs i estudis següents, realitzats al voltant de Bétera: "Estudio Sociológico sobre la Comunidad Rural de Bétera", de Pepa Casanoves i altres companyes, i "Iglesia Parroquial de la Purísima Concepción de Bétera", de Begoña Royo i Eva Mª Aloy.

A Mª Carmen Alemany, bibliotecària municipal, agrair-li el temps que m'ha dedicat sempre que hi he anat cercant el seu servei.

La meua gratitud a moltes persones de Bétera, que he consultat i molt amablement m'han atès i m'han donat documentació, bé del seu registre informatiu i documental o bé de la seua memòria, com són: José Alfonso, Francisco Alufre, Manuel Vicente Gómez, Rigoberto Manuel Campos, Juan Fuentes, Ramón Martí, Vicente Casany, Paquita Ricart, Carmen Primo i Adelina Ricart.

El meu agraïment a totes aquelles persones, que sense conèixer les seues cares però sí les seues obres, gràcies a les quals he pogut treballar.

Finalment, a la meua família he d'agrair la seua tolerància, que amb gran estima i comprensió han admès el temps que els he restat per a dedicar-lo a aquest treball


Original en Valencià per Amparo Doménech Palau

Traducció al Espanyol per Antonio Adrián Aguilella