Bétera, un poble per a tots

Ver la página en Español Veure la Pàgina en Valencià
Español Valencià
Portada Presentación Introducción Agradecimientos Himno de Bétera Escudo de Bétera Fotos Indice      
I II III IV V VI VII VIII IX X XI
Apéndice I Apéndice II Apéndice III Apéndice IV Apéndice V Apéndice VI Bibiliografía        

CAPÍTULO VI: EL OCIO A LO LARGO DEL TIEMPO

7.- "PARDALISTAS"

La societat de "Pardalistes" del camp "La Paciència" va nàixer per l'afició que sempre han tingut els treballadors del camp a la captura de pardals silvestres. El mes d'octubre és prou tranquil per les faenes del camp, així que els llauradors aficionats ocupaven aquest mes per a la tradicional captura de les varietats d'ocells següents: verderol, gafarró, cadernera, pardet, ...

Aquesta societat es va formar l'any 1965. Fou el primer president Ricardo Garcia. A més a més, va ser la primera societat de la província dedicada a aquesta activitat. Ha arribat a tindre 400 socis de tota la província i al voltant de 300 parades al terme de Bétera.

L'any 1987, en el Conveni de Berna, es va prohibir la captura en viu amb la tradicional lliga, començant, així, la lluita de tots els aficionats per a mantindre aquesta afició.

Actualment es concedeixen uns permisos excepcionals per a la captura en viu amb xarxa, però aquesta modalitat de captura és molt desconeguda per la majoria dels aficionats.

Hem de destacar els esforços realitzats per aquesta societat per organitzar concursos de "cants de pardalets silvestres", per tal de poder aconseguir aquests permisos.


Original en Valenciano por Amparo Doménech Palau

Traducción al Español por Antonio Adrián Aguilella